Apasă tasta Enter

Proiectul

Visele bătrânilor este un proiect de mobilizare civică și solidaritate socială inițiat în 2014 de Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), cu spijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust For Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

În 2014 – 2015, am îndeplinit 17 dorințe de suflet pentru 10 oameni în vârstă care se bucură de o masă caldă și de timpul petrecut împreună în două centre de servicii sociale din București – Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual și Centrul Comunitar Ghencea (Asociația Sf. Arhidiacon Ștefan). Seniorilor le-au fost alături peste 30 de studenți voluntari, psihologi, jurnaliști, economiști. S-au întâlnit cu ei, i-au vizitat acasă, la centru, s-au fotografiat împreună, au scris despre ei, au comunicat dorințele lor companiilor.

Dna Ioana – încă o cutie cu germeni de grâu?; dna Maria – se simte foarte bine în sandalele cele noi, moi; nea Lucică – a mai văzut încă o dată muntele; doamna Georgeta – ne-a împletit o pereche de ciorapi de lână, nea Ispas – a revăzut un loc drag din tinerețe… Un televizor, o mașină de spălat, un aspirator, un set de cărți de aventură, o măsuță de cafea cu doi tabureți, un recamier, o excursie la Putna, un gherghef, un televizor „cu diagonală mare”…

Visele bătrânilor este o pauză de câteva clipe din viața noastră dedicată oamenilor pentru care îmbătrânirea ar trebui să fie un proces firesc și demn, nu o criză.

În Visele bătrânilor ne apropiem de oamenii în vârstă apropiindu-ne de fapt de noi înșine peste câțiva ani sau cateva zeci de ani.

Din 2018, GEAC dezvoltă proiectul printr-un parteneriat strategic încheiat cu Asociația CSR Nest.

Website: viselebatranilor.ro
FB: /viselebatranilor
Campanie de solidaritate între generații: Ei suntem Noi
Finanțator (2014 – 2015): Fondul pentru Inovare Civică